Pomoc dla samotnych matek

Fundacja w Duchu Miłości swoją opieką otacza samotne matki – w tym również kobiety, które spodziewają się dziecka, a nie mogą liczyć na wsparcie bliskich. Bardzo często matki, którym pomagamy to młode kobiety, które zostały wyrzucone z domu i muszą same sobie radzić z utrzymaniem siebie oraz dziecka. Ciężko pogodzić się z odrzuceniem przez najbliższych, a tym bardziej szybko podnieść się i znaleźć mieszkanie oraz pracę.

Fundacja wspiera matki na różne sposoby, ale najpierw musimy poznać sytuację życiową osoby, która się do nas zgłasza. W tym celu prosimy o skontaktowanie się z nami drogą telefoniczną lub mailową. Można też opisać w liście swoją sytuację i wrzucić go do jednej z naszych skrzynek, które umieszczone są w czterech punktach w Lublinie.

Po otrzymaniu takiej informacji, skontaktujemy się i umówimy na indywidualną rozmowę, żeby jeszcze lepiej poznać potrzeby konkretnej matki i znaleźć najlepsze rozwiązanie w jej sytuacji.

Nie chcemy, żeby była to jednorazowa pomoc, ale długoterminowa współpraca, która będzie przynosiła konkretne owoce. Mamy tu na myśli różne formy pomocy – nie tylko materialną, ale również znalezienie pracy, mieszkania czy żłobka lub przedszkola dla dziecka. Może być to również opłacenie terapii u psychologa lub innego specjalisty.

Szczegółowe informacje, dotyczące pomocy, dostępne są na naszej stronie internetowej w zakładce „Potrzebuję wsparcia”.